top of page

Amics de Mumbai col·laborem en projectes tant a Catalunya com a l'Índia

Catalunya
Projectes a Catalunya

Cooperació internacional

Des de Barcelona organitzem un projecte de voluntariat a la ciutat de Mumbai durant 2 mesos, col·laborant amb el CCDT. Ens encarreguem de buscar els voluntaris i voluntàries i realitzem diverses formacions abans de marxar, per tal de conscienciar-los de la situació actual de l’Índia i de reflexionar sobre els conceptes de pobresa i desenvolupament. 

 

Durant l’estada a l’Índia, els voluntaris i voluntàries participen en els projectes amb una perspectiva principalment d’observació i aprenentatge. Des de l’associació, fem un seguiment de les voluntàries per assegurar-nos que els projectes i l’experiència evoluciona favorablement. 


A la tornada a Catalunya, els voluntaris i voluntàries són els encarregats d’organitzar el projecte del pròxim any, per tal d’assegurar la continuïtat dels projectes i esdevenir així agents de transformació al Nord global.

Captura de pantalla 2020-04-07 a las 11.

Recaptació de fons

– Subvencions i premis: 

Entitats com la Universitat Politècnica de Catalunya o la Universitat Pompeu Fabra han contribuït econòmicament en subvencionar projectes d’Amics de Mumbai i del CCDT. Per altra banda, els Premis al Voluntariat Universitari de Mutua Madrileña han reconegut també la nostra tasca i el març de 2018 vam ser Entitat del Mes del Centre de Recursos per a Associacions Juvenils (CRAJ).

​– Activitats: 

Des d’Amics de Mumbai organitzem diferents activitats a Catalunya durant l’any per recaptar fons que van destinats íntegrament als projectes amb els qual col·laborem.  Vine a ballar amb nosaltres fent classes de Bollywood, relaxa’t i medita amb les trobades de ioga o porta als teus fills i filles a pintar mandales. Estigues alerta a través de les nostres xarxes socials!

Recaptació_de_fons.jpg

Conscienciació i divulgació

Al llarg dels anys hem organitzat diverses conferències i xerrades per apropar la realitat de Mumbai a Barcelona. Les xerrades sempre han estat protagonitzades per les persones que viuen en primera persona la problemàtica que tracten. Destaquem, les converses que va tenir la Sara D’Mello a la Universitat de Barcelona (Campus de Mundet i Bellvitge), l’octubre de 2017. 

cosncienciació_i_divulgacio_.jpg
Índia
Projectes a l'Índia

Els projectes que es descriuen a continuació són liderats per l’ONGD local CCDT a Mumbai i són en els que participen els voluntaris i voluntàries que viatgen a l’Índia al llarg dels dos mesos d’estada:

Empoderament d'adolescents

Aquest projecte busca empoderar adolescents d’entre 12 i 18 anys que viuen a una zona de slums de Mumbai (Dahisar). Aquest programa encoratja als i les joves per tal que liderin les seves comunitats, defensin els seus drets i esdevinguin agents socials de canvi. 

Els treballadors i treballadores socials dinamitzen formacions als infants i a les seves famílies relacionades amb hàbits saludables, pràctiques socials i culturals.

empoderament adolescents.jpg

Protecció dels infants

La finalitat del projecte és fomentar l’autosuficiència de famílies amb membres infectats pel VIH. Es centra en proporcionar suport social, psicològic, nutricional i sanitari a aquestes famílies en una situació d’exclusió social, per tal de garantir que els infants creixin i es desenvolupin amb les millors condicions possibles. 

Captura de pantalla 2020-04-07 a las 11.
child project.jpg

Centres residencials

El CCDT té diferents residències que acullen a infants i joves afectats o infectats pel VIH. En aquests centres els infants reben un acompanyament complet, escolarització, seguiment sanitari i una alimentació saludable, així com educació sanitària, psicosocial i legal fins l’edat adulta. D’aquesta forma l’ONGD facilita noves oportunitats als nens i nenes.

Captura de pantalla 2020-04-07 a las 11.
centres residencials.JPG

EL 100% DE LES DONACIONS ES DESTINEN A L'ÍNDIA

bottom of page